Publicerad Lämna en kommentar

Boksamlaren om bokhandlar: Söderbokhandeln

Ibland besöker Boksamlaren bokhandlar med nya böcker, precis som en vanlig flanör i staden och väljer då bokhandlar med egen karaktär och personligt utbud. Bokhandlar som är mer än lagerhållning av böcker, som är en upplevelse att besöka även om det inte alltid resulterar i ett tillskott till boksamlingen.

Söderbokhandeln, vars egentliga namn är Söderbokhandeln Hansson & Bruce, i Stockholm är värd ett besök för sin dämpade atmosfär med bokhyllor upp till tak och sin bedagade, vackra inredning. Bokutbudet är sådant att en ny bok till samlingen gärna följer med hem.

Adressen på Södermalm, Götgatan 37, har inrymt en bokhandel sedan oktober 1927, då Hansson & Bruce bokhandel öppnade här. Inredningen är än idag densamma som vid öppnandet. Söderbokhandeln grundad 1874 hade flera adresser på Götgatan: först något längre norrut på nummer 11, för att sedan flytta till nummer 26 och på 1930-talet till nummer 32. 1967 lades bokhandeln ner och namnet togs över av Hansson & Bruce för att bli det nuvarande Söderbokhandeln Hansson & Bruce.

Söderbokhandeln Hansson & Bruce på Götgatan 37, Södermalm i Stockholm.

Klicka här för att komma till bokhandeln: Söderbokhandeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *