Publicerad 1 kommentar

Vem är Boksamlaren?

Välkommen till Boksamlarens egen plats! Här delar Boksamlaren med sig av bokfynden och intresset för allt som rör böckernas värld.

Att vara en Boksamlare innebär kanske först och främst att ha ett personligt förhållande till böcker. Men kan någon egentligen ha ett annat förhållande till böcker? Böcker och de berättelser de vill förmedla kräver en nära relation med oss läsare. Att vara en Boksamlare är också att vilja omge sig med böcker, eftersom det taktila är ofrånkomligt i förhållandet till böcker. Varje Boksamlare kan vittna om upplevelsen av att hålla i och öppna det nya bokfyndet.

Bibliotek är hemma för Boksamlaren, som redan som liten häpnade över tanken att få läsa och ta med sig vilka böcker som helst. Sedan dess när Boksamlaren på en inte allt för hemlig dröm om ett alldeles eget bibliotek, i ett av de vanliga rummen eller varför inte låta nästan hela hemmet bli ett bibliotek. Lika stor möda läggs på bekvämlighet som det estetiskt tilltalande. Minst en bekväm läshörna med en skön fåtölj eller soffa hör till måstena i Boksamlarens bibliotek, men mjuka kuddar och plädar, tavlor, dämpande mattor och gardiner som silar det skarpa solljuset har inte glömts bort. När Boksamlaren insåg hur möjligheten att leta bland begagnade böcker underlättar strävan att skapa det egna biblioteket förändrades faktiskt Boksamlarens liv. Tänk att hitta länge efterlängtade eller nyupptäckta titlar utan att gräva så djupt i penningagömman, utan att lägga band på sig! Tyvärr har Boksamlaren ibland svårt att sortera ut och lämna vidare böcker när det börjar bli ont om plats i bokhyllorna, men än har Boksamlaren inte börjat smyga med sina nyfunna bokfynd och försöka dölja dem för att det inte ska märkas hur många böcker det blivande biblioteket innehåller. Nej, det har Boksamlaren inte gjort, även om tanken har råkat dyka upp vid något tillfälle. Boksamlaren är ändå bara människa.

Böcker och berättelser finns bara till för att någon, en författare, har skrivit ner dem. Boksamlaren känner tacksamhet och är full av beundran för de som tar steget, som börjar skriva. Själv vågar Boksamlaren  knappt tänka på att skriva det första ordet i den första meningen i sin första bok. Men Boksamlaren skulle vilja.

Fullständigt lycklig blir Boksamlaren först då det litterära intresset kan delas med andra likasinnade; att få diskutera, utbyta tankar, ge varandra tips, att helt enkelt få gå upp i ämnet böcker.

 

1 reaktion på “Vem är Boksamlaren?

  1. Så nöjd när jag handlar av boksamlaren o bra priser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *